Op deze pagina vindt u een verzameling van diverse kunststofhaag vragen per categorie.
We willen u hiermee snel online helpen een antwoord te vinden.

Montage vragen betreft een kunsthaag

Meest eenvoudig is met een speciaal kunsthaag bandje, ook op onze webshop kunsthaagvoordeel.nl verkrijgbaar. Deze is UV bestendig en droogt minder snel uit dan een standaard tie-wrap of bundelbandje.

KunsthaagVoordeel-kunsthagen-montage-bundelbandje

Het meest voor de hand liggende antwoord is goed bevestigen. Een veel gemaakte denk fout is dat men er vanuit gaat dat de mat waarop de bladeren gemonteerd zijn stevig genoeg is. Het tegendeel is helaas waar, de basis mat is alleen bedoeld om de bladeren vast te houden. Daarom adviseren wij de kunsthaag minimaal op elke mat op twee punten vastgezet. Als dat niet gedaan wordt dan zal bij een storm de bevestigingspunten van de 50×50 cm matten gaan los breken.

Heeft u geen goede oppervlakte om de kunsthaag op zoveel punten vast te zetten dan kunt u een gaas of een houten plaat overwegen. Deze monteert u eerst op de gewenste oppervlakte om daarop vervolgens de kunsthaag vast te zetten. Hier vindt een voorbeeld van een kunsthaag met stormschade. De kunstheg is op de bevestigingsvlakken losgebroken omdat niet elke mat op twee punten goed is vastgezet.

Voorbeeld van stormschade van een kunsthaag door een tekort aantal bevestigingspunten. De verbindingen van de haag zijn daardoor los gewaaid.

Het kan zijn dat er bladeren of takjes van de kunsthaag niet helemaal goed meer op hun plek zitten. Of dat er een blad tijdens de montage van de haag eraf is gegaan. Dit is eenvoudig te herstellen of naar eigen inzicht aan te passen. Als u een blad of takje wilt verplaatsen dan is dat geen probleem. U kunt eenvoudig het desbetreffende blad voorzichtig uit de pin van de basis-raster-mat trekken en elders weer op een andere pin plaatsen. Ook kunt u de kunsthaag bladeren rond de plek die u wilt corrigeren her-rangschikken. Want elk blad of tak kunt u draaien, buigen of verplaatsten.

De flexibele materialen waarvan de kunsthaag gemaakt is maakt het mogelijk dat u onbeperkt bladeren kunt verplaatsen of veranderen. We hebben klanten die zelf een nieuwe configuratie kunsthaag maken door zelf takje voor takje een unieke eigen kunsthaag-kunstwerk te maken. Want door verschillende bladeren te combineren kunt u als het ware eigen kunstplant schilderijen maken. Zie een voorbeeld foto van een carnaval vereniging die bij ons kind aan huis is.

Kunsthaagvoordeel-creatieve-iedeeen-met-kunstgroen-blog

Wij hebben speciaal voor onze klanten een pdf samengesteld waarin we stap voor stap de montage in uitleggen. Het is namelijk belangrijk om een goede basis kennis te hebben hoe de kunstheg het beste gemonteerd kan worden. Uw kunsthaag blijft dan langer mooi en het scheelt u heel veel extra montage tijd. Want we geven gelijk tips wat de gemakkelijkste manier is.

Het is erg afhankelijk van welk soort kunsthaag u wilt monteren (teveel doorkijk) of de kleur wand waarop u deze wilt monteren (te licht). Bij kunstgroen dat een lichte doorkijk heeft zal de achtergrond zichtbaar zijn. Wilt u dat absoluut niet dan kunt u kiezen uit twee opties: de kleur van de wand donkerder maken (schilderen of doek plaatsen). Wij adviseren een donker groene achtergrond in plaats van zwart. Tweede optie is een meer dichte soort kunsthaag paneel uitzoeken waarmee de achtergrond minder zichtbaar is. Over het algemeen zijn de soorten met kleinere bladeren meer dicht dan die met grote bladeren.

Kunsthagen van kunsthaagvoordeel zijn erg gemakkelijk op maat te maken. De gebruikte kunststoffen zijn niet hard zodat u de basis mat met een huishoudschaar of een afbreekmes eenvoudig kunt knippen of snijden. Wel dient u vooraf goed te kijken waar u knipt of snijdt. Probeer bij het afknippen een rand met bladeren aan de kant die u wilt behouden te laten zitten. Zo voorkomt u dat er bladeren onbewust weggeknipt worden. Zie afbeelding wat de beste plek is om af te snijden, rode kruis is het gewenste wegknip gedeelte.

Ook raden wij u aan de kunsthaag aan de onderzijde (tegen de grond) in te korten. Zo wordt de (zichtbare) bovenkant mooi recht en zal bij een eventuele ongelijke knip dat niet direct opvallen omdat deze net tegen de grond valt.

Kunsthaagvoordeel-juist-afknippen-kunsthaag-blog

Het berekenen van het benodigde aantal matten of tegels is eenvoudig als u de volgende reken regels aanhoudt. Een kunsthaag mat is standaard  vijftig bij vijftig centimeter  (50 x 50 cm).  Dus per stekkende meter heeft u twee tegels van vijftig centimeter nodig.  We leggen de rekenmethode uit middels een paar reken voorbeelden:

Stel de schutting is 5,0 meter (500 centimeter) lang. Dan heeft u nodig:
5 x 2 matten per strekkende meter = 10 stuks in de lengte richting.

Is de schutting 5,80 meter (580 centimeter), dan is de berekening als volgt:
5,8 x 2 matten = 11,6 stuks in de lengte. 11 hele matten plus 1 extra waar een stukje afgeknipt moet worden.
Totaal heeft u dus 12 matten nodig in de lengte richting.

Deze reken methode kunt u ook toepassen voor de hoogte.
Is de hoogte 2,30 meter (230 centimeter) dan is de berekening:
2,3 x 2 = 4,6 stuks in de hoogte. 4 hele matten en 1 extra mat waar een stukje afgeknipt moet worden.
Totaal zijn voor deze hoogte 5 matten nodig.

Om het aantal matjes voor een oppervlakte te berekenen kunt u het aantal matjes van de lengte (breedte) en de hoogte vermenigvuldigen.
Dus als het formaat 3,75 meter lang x 2,75 meter hoog is dan wordt de berekening:

Lang:  3,75 x 2 = 7,5 matten, zijn 8 matten totaal lengte.
Hoog:  2,75 x 2 = 5,5 matten, zijn 6 matten totaal hoogte.
Het totaal aantal matten kunsthaag dat besteld moet worden is dan:  8 x 6 = 48 stuks.

Komt u er niet uit of twijfelt u of u het juiste aantal heeft berekend?
Wij helpen u graag hierbij. Email ons de gewenste afmetingen door en wij bereken voor u het aantal matten dat benodigd is voor uw kunsthaag toepassing.

Met vier matten kunststofhaag van vijftig bij vijftig centimeter kunt u de volgende montage combinaties maken.

Easydeko-kunsthaag-koppel-voorbeelden-mogelijkheden

Kwaliteit vragen over een kunsthaag

Deze vraag krijgen we veel van onze klanten omdat er heel veel kunsthaag aanbieders online zijn.
Wist u dat er in de wereld maar een paar producenten van kunsthagen zijn? De meeste fabrieken zitten in China en produceren vooral voor de eigen Chinese markt.
Deze kunsthagen zijn goedkoop en alleen bedoeld voor klanten in China. Sommige Europese importeurs kopen deze kwaliteit in China vanwege de prijs en verkopen die met name in het Oosten van Europa.

Sommige bedrijven in Nederland en België kopen deze low-budget kunsthagen in Oost Europa of direct in China vooral om meer winst te maken. Want de prijs wordt vaak niet veel goedkoper aangeboden. De kwaliteit van het materiaal, de vorm en de finish van de bladeren en het aantal bladeren op de haag laat sterk de wensen over. Vooral na 5 jaar komt een lagere kwaliteit kunsthaag snel uit, de haag zal verkleuren, de bladeren van het kunstgroen drogen uit en zullen vervolgens afbreken.

Omdat KunsthaagVoordeel.nl zelf zijn hagen in China produceert hebben we 100% controle over de kwaliteit.
Een belangrijk onderdeel van de kwaliteit is de kunststof PUR (Polyurethane afgekort PUR) waar de haag van gemaakt wordt. Dit materiaal kopen we niet in China omdat die kwaliteit niet aan onze kwaliteitsnormen voldoet.

85% van de hagen in de Benelux produceren wij voor de aanbieders op internet en voor in de kunstplanten winkels. Vaak onder het eigen merk en in een eigen verpakking. Dus de kans dat u een kwaliteit haag van ons koopt is erg groot. Maar let wel op dat u zich niet laat verleiden een low-budget kunsthaag te kopen.

Het kan zijn dat nieuw uit de doos sommige bladeren van de kunsthaag een licht witte laag op de bladeren heeft. Dit trekt vanzelf weg als u de haag ophangt. Zie het als een soort zalf dat in de kunststof bladeren trekt als het buiten hangt. De witte laag kunt u ook weg borstelen met zachte haren borstel of bezem en schoon water. Vindt u het echt vervelend neem dan contact met ons op, dan zullen wij u verder helpen.

Nieuw uit de doos kunnen enkele bladeren van de kunsthaag wat vervormd zijn door de verpakking. Als de kunststofhaag opgehangen wordt zal door de warmte de bladeren weer in de juiste vorm terug buigen. Met koud weer zal dat wat langer duren, lager dan 10 graden. Meest optimale temperatuur is boven de 20 graden.

Ook kan het zijn dat ondanks onze strenge kwaliteitscontrole een enkel blad misvormd is. Deze kunt u met een nagelschaartje of huishoudschaar zelf in de juiste vorm knippen. Of als er een erg storend blad bij zit kunst u het gehele blad verwijderen.

Kunsthaagvoordeel-invorm-knippen-van-blad-kunststofhaag-blog

Kunsthagen op rol worden vaak bij de Aldi of bij diverse tuincentra aangeboden. Vaak zijn de rollen 1 meter hoog en is de lengte 3 meter lang. Gezien de prijs lijkt het een interessante koop omdat u voor EUR 19,95 maar liefst 3m2 haag koopt. We krijgen in onze showroom vaak klanten die eerste deze goedkope haag uitgeprobeerd hebben en vervolgens toch overstappen naar een kwalitatief betere kunsthaag op een vijftig bij vijftig matje of tegel.

Het grote verschil is het materiaal van de bladeren en de manier waarop de bladeren geproduceerd worden. Bij een kunsthaag op rol zijn de bladeren van een goedkope nylon stof gemaakt. Uit deze nylon stof op rol worden de bladeren gestanst met een machine. Elk blaadje is dan precies 0,5 mm dik en heeft maar 1 kleur groen. Ook hebben de bladeren 1 model en allemaal dezelfde blad grootte .

Een blad van een kunsthaag op een mat zijn stuk voor stuk met een machine in een vorm gepest. De kleuren per blad kunnen variëren en een mat kan uit meer dan 4 of 5 verschillende blad vormen of grootte bestaan. Hierdoor wordt de kunsthaag meer realistisch en lijkt het meer echt dan een haag op rol. Het materiaal van een haag op een tegel is Polyurethane, afgekort PU of PUR kunststof (Wikipedia Polyurethane). Dit materiaal is goed bestand tegen weersinvloeden. Tevens worden bij het kunststof nog extra stoffen toegevoegd zodat de kleurvastheid toeneemt en de kunststof minstens 10 jaar soepel blijft en niet uitdroogt in de zon.

Van klanten horen wij dat de kunsthaag op rol maximaal 6 maanden op kleur blijft en dat de bladeren na 1 jaar voor meer dan 50% uitgevallen zijn. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om elk jaar de haag op rol te vervangen of naar een meer duurzame haag op matje over te stappen.

Kunsthaagvoordeel-verschil-haag-op-rol-en-mat-blog
Kunsthaagvoordeel-kunsthaag-op-rol-goekoop-is-duurkoop-blog

Alle kwalitatief hoogwaardige kunsthagen worden geproduceerd op een raster mat met bladpinnen zoals op de onderstaande afbeeldingen duidelijk zichtbaar is.

Easydeko-Kunsthaag-fabrikage-3x-light

Wanneer er erg weinig of kleine bladeren op de mat geplaatst worden dan is het mogelijk dat de doorkijk van de kunsthaag ongewenst veel is. Vooral bij een gaaswerk is het dan raadzaam om aan twee zijden een haag aan te brengen of achter de kunststof haag een achtergrond van zeil of doek te plaatsen. Kunsthaagvoordeel.nl krijgt regelmatig de vraag van klanten of het mogelijk is de soorten met een grote doorkijk te voorzien van een andere basis mat.

De afgelopen jaar zijn we hiermee aan de slag gegaan. En kunnen melden dat begin 2020 onze eerste kunsthaag op de markt komt met een zogenoemde Backlight-blocker© techniek. De open vlakken in de basis mat zijn met deze techniek met materiaal gevuld. Hiermee houdt de achterkant het tegenlicht tegen zodat de doorkijk met meer dan 95% gereduceerd wordt. De dichte achterkant van de kunsthaag ziet er dan uit zoals op de foto hieronder.

Kunsthaagvoordeel-Kunsthaag-met-dichte-achterkant-blog

Algemene vragen over een kunsthaag

Er komen veel mensenhanden aan te pas om een kunsthaag samen te stellen. Een automatische spuitgietmachine maakt de kunsthaag bladeren 24 uur per dag. De bladeren worden met de hand per stuk op de basis mat geprikt. Een kunstheg is te complex om machinaal samen te stellen. Productie in Europa zou de haag vier keer zo duur maken.

Omdat we als eerste bedrijf in Europa kunsthagen op de markt brachten en meer dan negen jaar kunsthagen produceren zijn we marktleider. Dat betekent dat we maandelijks grote volumes m2 kunsthagen produceren en verkopen. Onze inefficiënte logistiek, flexibele organisatie en volume zorgen ervoor dat onze kostprijs laag is. Dat resulteert in gunstige prijzen voor u als consument of bedrijf.

We hebben de afgelopen negen jaar diverse testen gedaan en daarmee veel ervaring opgebouwd. Bij een aantal projecten die zijn uitgevoerd was geluid een belangrijke factor om voor een kunsthaag toe kiezen. Want naast de noodzaak om een ongewenste galm uit de ruimte te halen was een groene uitstraling ook een belangrijke eis van de klant. De kunststof bladeren en de ruimte tussen de bladeren zorgen voor een geluid dempend effect.

In een ruimte wordt de akoestiek positief beïnvloed met een kunsthaag plant aan de muur. Weerkaatsende trillingen van het geluid worden door de haag gedempt of verstrooid zodat de ruimte minder hol klinkt. Ook buiten bij een drukke straat waarbij een weerkaatsing van het geluid ontstaat via en gevel muur of schutting is uitstekend te beïnvloeden met een kunsthaag.

KunsthaagVoordeel.nl was de eerste in de markt met brandvertragende kunsthagen die volledig geproduceerd zijn van vuurdovende materialen. Omdat een kunsthaag vaak buiten wordt toegepast zijn kunsthagen die achteraf geïmpregneerd zijn met brandvertragende vloeistof na een paar regenbuien al weer brandbaar.

Waarom moet een kunsthaag brand vertragend zijn?
Voor gevels is het verplicht minimaal een klasse C brandvertragende kunsthaag te gebruiken. Een verzekering zal bij een calamiteit altijd controleren of de juiste materialen zijn toegepast. Wij hebben een specialist die u daarover correct over kan informeren. Laat u dus vooraf goed inlichten en koop niet zomaar online een “brandvertragende” kunsthaag, het zou zomaar zo kunnen zijn dat die niet voldoet aan de brandweer richtlijnen.

Veiligheid gaat voor alles. Dus wij adviseren u indien dat mogelijk is het zeker te doen. Denk bijvoorbeeld aan vuurwerk. Een simpel sterretje kan uw hele kunsthaag in lichtelaaie zetten met alle gevolgen van dien. Brandvertragende kunsthagen zijn tegenwoordig net zo goedkoop als niet-brandvertragende uitvoeringen.

De mate dat het kunststof van de kunsthaag brand of smeult is bepalend in welke klasse brandvertraging de kunsthaag valt. Klasse B is een klasse hoger dan C. Dat houdt in dat klasse B minder (snel) brand dan klasse C. En omdat er in klasse B meer brandvertragende materialen in verwerkt zijn is de prijs ongeveer 20% hoger dan klasse C hagen.

Tijdens het bepalen van de Europese brandklasse wordt er ook gekeken naar rookvorming en druppelvorming van het kunststof gekeken. We zetten voor u de verschillen tussen klasse B en C duidelijk op een rijtje:

Een kunsthaag die niet geproduceerd is met brandvertragende kunststoffen valt in brandklasse E. U ziet in het onderstaande schema wat dan de eigenschappen zijn.

Brandklasse B kunsthagen kunnen wij op aanvraag produceren. Standaard hebben wij klasse C op voorraad liggen. Wij merken de laatste jaren dat er steeds meer vraag naar hoogwaardige brandvertragende kunsthagen is. En verwachten over een paar jaar dat er meer soorten standaard in klasse C en zelfs B op voorraad komen te liggen.

De bladeren van de KunsthaagVoordeel hagen zitten extra vast op de basis mat gemonteerd met speciaal gevormde weerhaakjes. Daardoor blijven de blaadjes ook met een stevige storm goed op de plek vast zitten. En kunt u een tuinslang met een normale leidingwater druk gebruiken om de bladeren schoon te spoelen. Het kan zijn dat er tussen de kunstbladeren spinnen of takjes van bomen zitten. Dan gaat het gemakkelijker met een hoge druk reiniger. Let op:  kom niet te dichtbij de kunsthaag met de lans van een hogedrukreiniger. wij adviseren een afstand van minimaal 50 cm (vijftig centimeter). Het gaat meer om de beweging van de bladeren zodat ongedierte eruit waait en niet om de druk.

Het kan zijn dat er een paar bladeren of bloemen uit de haag geblazen worden. Deze kunt u simpel weer in de haag steken op een plek waar een pinnetje zit.

In de loop der jaren kan het zijn dat er hardnekkig vuil op de bladeren vast gaat zitten. Vooral langs een drukke weg of snelweg komt naar verloop van tijd roet op de bladeren van de kunsthaag terecht. Veel van dit vuil spoelt er door de regen vanzelf weer af. Ook volière of dierenverblijf groene wandhagen worden na enkele maanden vuil omdat hier de regen niet de bladeren kan schoonspoelen.

Voor deze kunsthaag vuil situaties kunt het het beste eerste de haag met kraanwater goed nat spoelen, stel de sproeikop in op een lichte nevel stand, zodat het vuil los kan weken. Bij hardnekkige vervuiling kunt u overwegen met een hogedrukspuit een water-zeep mengsel op de haag te spuiten en in te laten weken. Gebruik dan een normale vloeibare handzeep en geen zwaar chemische stoffen. Die kunnen het materiaal van de kunsthaag beschadigen en ook is dat voor het milieu schadelijk. Let op: de bladeren moeten continue nat blijven om het beste resultaat te krijgen van de schoonmaak beurt.

Na 10 minuten kunt u de sproeikop van de waterslang op een sterkere en krachtigere sproei stand zetten en de zeep met het vuil van de bladeren afspoelen. Ook hier kunt u in de afspoel fase een hogedrukreiniger gebruiken, de werveling van het water zorgt ervoor dat het vuil van de kunststof bladeren afspoelt.

Op het moment van schrijven (22-08-2019) heeft kunsthaagvoordeel meer dan 45 verschillende soorten kunststof hagen in het assortiment. In bijna tien jaar tijd is ons assortiment van vier naar dit aantal van vijf-en-veertig gegroeid. Jaarlijks introduceren wij nog steeds nieuwe modellen zodat we eind 2020 meer dan 50 soorten verwachten te hebben. Nieuwe soorten ontstaan vaak in opdracht van onze klanten. We proberen dan gezamenlijk een zo gevarieerd als mogelijk assortiment ontwikkelen.

Er wordt dan gekeken naar de markt en naar specifieke toepassingen van kunsthagen. Dat kan zijn kunstgroen in jungle stijl voor Foodtrucks of speciaal voor festivals in fancy opvallende kleuren om bijvoorbeeld logo’s van te maken. Door bestaande kunstbladeren te combineren met nieuwe kleuren ontstaan ook nieuwe kunstheggen.

De laatste jaren zien we een duidelijk trend dat een mix van meer soorten blad erg populair is. In combinatie met grote insteek varens en bloemen wordt er veel maatwerk gemaakt. De kunstplanten speciaal zaken die bij ons kopen kunnen op deze manier zeer specifiek voor hun klanten kleuren en soorten combineren. Zonder hierbij gebonden te zijn aan de standaard matten die wij op voorraad hebben liggen.

Kunsthaagvoordeel heeft meer dan 40 soorten kunsthagen op voorraad. Deze hebben we ook voor u op speciale rekken geplaatst zodat u haag vol in de zon maar ook in de schaduw kunt bekijken en beoordelen. Wij adviseren altijd een kunsthaag eerst in het echt te zien. De ervaring is dat klanten al een keuze hebben gemaakt op basis van een afbeelding op internet. Als men vervolgens al onze showmodellen heeft gezien dan wordt er vaak voor een ander type kunsthaag gekozen.

Veel gehoorde reacties na een bezoek aan onze showroom:

– Wat een keuze en super overzichtelijk alle verkrijgbare soorten bij elkaar te zien.
– Erg prettig om complete de kunsthaag matten mee naar huis te mogen nemen om thuis zelf de kleur en blad structuur te kiezen.
– De keuze adviezen van Kunsthaagvoordeel personeel is erg verhelderend. We werden goed geholpen doordat duidelijk de voor en nadelen naast elkaar werden gezet. Dat gaf ons een goed gevoel dat we de juiste keuze gemaakt hebben.
– Erg fijn dat in onze specifieke geval advies werd gegeven over de montage van de kunststofhaag. Verder erg behulpzaam om een hovenier te vinden die het bij ons thuis heeft gemonteerd.